Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Har något omskrivits så mycket ...


Ber om mer

På frågan om vad som är mest skrämmande
svarar jag utan att tveka: KÄRLEKEN

Den överfaller dig när du är som minst beredd,
överrumplar dig utan förvarning,
värnlös och avklädd.
Du kan inte fly,
var skulle du gömma dig för ditt hjärta,
ditt hjärta som inte längre är ditt?
Förnekelse lönar sig inte,
du vet ju att du vet.
Den stjäl all din tid,
förlamar dig.
Viljelös och svag
hänger du i dess grepp.
Du söker nåd,
bara en sekund av andhämtning,
men det är lönlöst.
Den har tagit över tid och rum.
Du glider ut i ett okänt universum,
den drar dig skoningslöst
allt längre ut i paradoxernas värld.
Tyngdlös landar du i en skräckkammare,
ett hänsynslöst pinorum,
en outhärdlig plåga.
Förödmjukad och berövad all värdighet
ber du om mer!??




Fri vers av Ulf Lundin VIP
Läst 64 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-01-19 09:56



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Kärleken är en plåga
Säg, vem kan släcka dess låga?
Att drabbas är en katastrof
Den frågar aldrig om lov
Finns ingen bot mot detta?
Mot denna hemska hetta

2022-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP