Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Koltrasten var hennes favoritfågel


En sommarnatt i juli

 

 

 

Varsamma händer
lossade förtöjningen 
sommarnattens vindar
fyllde segeln

till koltrastens sång
gled båten sakta ut
från livets hamn
på evighetens hav

jag såg den försvinna
bortom horisonten
medan jag lyssnade
på koltrastens sång

 




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 331 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2022-01-19 10:20



Bookmark and Share


  helenita VIP
Så vackert!!

2022-01-25

  BenGust VIP
Vår nationalfågel skapar fin resonans.
2022-01-24

    ADI Nehlin
Fin och berörande
2022-01-22

  Eva Helene VIP
Så vackert, i kärlek skrivet. Blir berörd.
2022-01-21

  Margit Grell VIP
Kvar dröjer sången! Fint!
2022-01-21

  Susen VIP
Så vackert om ett farväl
2022-01-21

  Lottie Ålhed VIP
Någon blir kvar lyssnande till koltrastens sång. Fint!
2022-01-20

  Gunnel Eriksson VIP
Nu i vinterstormens ylande
längtar jag efter koltrastens sång.
Din dikt är vacker.
2022-01-20

  Niliboy
Ja, vi seglar ut lite till mans!
2022-01-20

  Peter G VIP
En väldigt stillsamt vacker dikt som känns i hjärtat!

Fint!
2022-01-19

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Berörande diktat! Koltrastens sång är den som ger tröst till diktarensjaget. Mycket vackert!
2022-01-19

    Lena Staaf VIP
Kanske en längtan bort från vardagen? Koltrastens sång ger en extra dimension till färden.
2022-01-19

  Feliaxel VIP
Berörande vackert
2022-01-19

  ULJO
Så fint och berörande skildrat
2022-01-19

    Elisabeth Nilsson VIP
Sorgset vacker och kärleksfylld dikt om avskedets stund. Aldrig glömmer man.
2022-01-19

  Kajan VIP
Första strofen fångar all ens uppmärksamhet, och att läsa blir att bjudas in i en något väldigt kärleksfullt.
2022-01-19

  Kungskobran VIP
Mot horisonten för att aldrig mer återvända
2022-01-19

  Öknens Ros VIP
Vemodsfyllt avsked.
2022-01-19

  Blomma-Stjärna VIP
kärkleksfylld
och dödligt skön
poesi
2022-01-19

  Sparvögat VIP
Kärlek och förtröstan i vilande ömhet, berörande…
2022-01-19

  Maria Sundelin VIP
Vemodsvackert
Kramar
2022-01-19
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP