Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Byar runt Olofström.


ÄDELGAS

Det finns en ledning
som går från Gaslunda,
den förser Månasken
med månsken
och Ljusaryd med
spöklikt ljus.

Måhända i fordom tid
en spricka i hällen
fick ädelgas att sippra ut
och utav eld det stod opp
som ett spjut.

Kanske att det i MånAsken
sken trots att månen stod i ny
och att i Mörkaryd det lös
som det vore dag.

Detta är enkom spekulation
men att dessa trenne byar
med dessa ljusa namn har
hamnat inom samma härad
får ju en att undra... men vad vet jag?




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 113 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-01-19 14:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar