Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När ridån faller avslöjas allt för den som lärt sig att se i den mörka llkal som är jaget.


Stoppljus och minnesluckor

det jag är
en parasit
är jag inte av ondo
utan av avsaknad

Tryggheten är en drog med långdragna konsekvenser
älska mig
men acceptera mig inte förrän
jag accepterat mig själv
så tänkte jag
innan jag visste
jag är en parasit och
allt är i förhållande till

i mig finns inget
annat än de cirklar
jag tecknat i sömnen
en oregelbunden revy
krampaktiga dödsryckningar

tills

minnet är tillbaka
se där!
Det vackra har konturer som återkommer
och hur gott smakar inte vattnet
och härligt värmer täcket i dvalan
jag ser dig
och du är verkligare genom de blixtrande synapserna

En upptäckt
det finns liv i mig
det är bara inte jag




Fri vers av Abel Pongo
Läst 72 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-01-19 15:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Abel Pongo
Abel Pongo