Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ondska

Vi vet att det är farligt för oss
Vi vet att den skapar enbart död och förintelse
Vi vet att splittring, krig och elände sprids med dess framfart
Vi vet att ingen nytta kommer från dennes användning
Vi vet att den krossar familjer, släkt och folk med hänsynslöst brutalitet
Vi vet att den har reducerat hela nationer och kontinenter med sina härjningar
Vi vet att där den har makten kan inget liv gro och frodas
Vi vet att hela hav av blod har flutit där dennes råhet har gjort sig påmind
Vi vet att den kan vända broder mot broder, son mot far, dotter mot mor, vän mot vän, rike mot rike, människa mot människa
Vi vet att vart den än dras lämnar de otaliga offer bakom sig och tvingar resten att uthärda ett misär existens
Vi vet att den gör våra liv hårdare
Ändå använder vi av den i våra egna självbedragande definition av det goda
I tron att vi kommer att skapa vår lycka
Men det är vad som den vise filosofen sa
Att vägen till det goda oftast leder vilse mot ondskans värld




Fri vers (Fri form) av Filip Zetterlund VIP
Läst 106 gånger
Publicerad 2022-01-19 19:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Filip Zetterlund
Filip Zetterlund VIP