Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Turkiet byter namn

 

Frasen "Made in Turkiye"
istället för "Made in Turkey"började användas i exportprodukter.

Därför marknadsförs och presenteras produkterna, som representerar landets stolthet i internationell handel, för resten av världen med varumärket Turkiye."

Turkiet har haft detta namn sedan 1923, efter att ha förklarat sin självständighet. Efter det osmanska rikets kollaps, efter första världskrigets nederlag, ockuperades delar av det av de segerrika allierade. En grupp unga turkiska arméofficerare, ledda av Mustafa Kemal Atatürk, organiserade motstånd mot de allierade; 1923 grundade de den moderna republiken Turkiet, med Atatürk som dess första president.

Chefen för presidentskapets kommunikationskontor, Fahrettin Altun, sa i ett Twitter-inlägg att namnbytet var "ett annat viktigt steg" som skulle "stärka Turkiets varumärke".




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 130 gånger
Publicerad 2022-01-20 08:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP