Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hej, det var länge sen


Absolution I


Jag är inte död
Jag är bara inte här

Mer inom ett skal
som ekar av ensamhet

Såren har rivits upp igen
blöder i en strid ström

Ingen kan se utanpå
striderna som härjar inuti

Inga förband hjälper 
Inga ord 

Ingen och inget kan hjälpa
Ingen kan förstå

Kanske inte ens jag
Jag orkar inte

Denna tusende gång
när helvetet än en gång brutit ut

Omilda krävande händer
som är överallt

Skuggor jagar
som kajor i skyn

Upplever åter det fasansfulla
i flashbacks i mardrömmar

Vargarna ylar inom
låt bli, låt bli, låt bli

Jag vill inte
Jag ville aldrig

Låt mig vara
i min ensamhet

Tapeten i mitt flickrum då som nu
dess blommor jag plockade och plockar igen

Medan tyngden tynger
blundar jag hårt

Jag är där igen
för tusende gången

Smärtan, svärtan, mörkret
jag kan inte värja mig

Hemlös igen, jag orkar inte
vara kvar i mig, inte någonstans

han äcklar mig
han som skapat mig

Släpp mig fri
ge mig absolution

Bara jag och ingen annan
kan ge mig det

Jag vill inte se mig
så jag blundar

Drar mig undan
och jag ber

Jag vill inte detta mer








Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-01-20 10:26



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Ett öppet skrik av bottenlös smärta är texten.
2022-01-25

  Lustverket VIP
Starkt om återvändandet till platser man trodde man lämnat.

Fint att läsa dig igen!
2022-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP