Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Angående vreden, avskyn och hatet

 

Fullt normalt sinnessjuka personer
på myndigheter och förvaltningar, etc.
Jag önskar så hett och innerligt att
någon av dem ska vara riktigt jävla
dum mot mig så att jag får explodera
med all min vrede, avsky och mitt hat.
Men så vaknar mitt förnuftiga jag och
jag inser och begriper att man kan inte
hålla på och ta ut sina lagrade urstarka aggressioner på folk på det ursinniga
viset för man är en god och civiliserad
människa med empati och respekt.
Men hur ska man kunna få utlopp för
sin otroliga vrede, avsky och sitt hat?
Hur ska man kunna undvika att ens
känslor går överstyr och löper amok,
så att man blir en fullständigt vansinnig
och livsfarlig bärsärk som spränger alla
gränser i ett exploderade tumult och kaos?
Det är även ohälsosamt att vara en ständigt
väldigt snäll, och överseende människa
som aldrig sätter gränser för omgivningen.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 89 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-01-20 14:47



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Hammare, spik och bräda. Slå utav bara fan!
2022-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP