Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Balkongflicka


hon  flög och hon flög
så hon flög genom luften
hon föll och hon föll
åh så hon föll
ner mot sin död

balkongflicka
vilken i ordningen
ingen längre vet
en av hundra
en av tusen
en av miljoner

flickor som skulle bli kvinnor
flickor som skulle få leva sina liv
flickor som kunnat så mycket
om de inte blivit stoppade
tvingade torterade kontrollerade

och ännu en flicka faller
knuffas över kanten
kanske hon välkomnar 
den sista färden
ner mot marken
ner mot evig frihet









Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-01-20 16:38



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Starkt berörande.
2022-01-21

  Öknens Ros VIP
Ovanligt många flickor/kvinnor "faller" från balkonger.
2022-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP