Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under midnattsmörka skyar


Drömmande vi står vid tidens sista grindar
med blicken mot den månbelysta skyn
vandrare på väg igenom världen
nattens dimmor har fördunklat så vår syn
med österns vindar genom nordens bleke
med havets stormar över våra berg
med vackra ord som obemärkt besticka
omgestaltas efterhand naturens färg


Med stolt förankring på ruinens fallna murar
och vilsna visor vid dess måltidsbord
går man i blint förakt till strid mot rätten
som står tillbaka för förljugna ord
och skuldbelastad brann den ärvda frihet
som gavs en gång i återlösningen
en skändad gudsbild och en falsk förhoppning
om en återskapad jord som reser sig igen.















Bunden vers av Vindsvala VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2022-01-20 18:12



Bookmark and Share


  Sparvögat VIP
Underbar poesi…
2022-02-04

  kjell-åke bearfoot VIP
Fantastisk vacker dikt, om än jag förmodar att jag läser den på ett annorlunda sätt än vad författaren menar, men vad vet jag? I alla fall så känns dikten som om den klär sanningen, i alla fall min sanning.
2022-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Vindsvala
Vindsvala VIP