Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Demokra-Tina

Vår vän demokra-Tina
gillar orden de vackra och fina
hon är däst nu och mätt
för hon har fått rösträtt
märker inte när hon går på en mina.

Men efter alla åren
det prasslar och knakar i snåren
när mörka figurer
skumma filurer
vill tumma på grundvillkoren.

Grundläggande diktaten
är armslängds avstånd för staten
mot media och kultur
ack så viktigt eller hur
vi får inte ge vika för haten.

De som säger sig älska vårt land
men häver ur sig föraktet ibland
ställer grupper mot varann
ser helst att vissa försvann
påstår att vi står vid avgrundens rand.

Det vi kämpat för går också att mista
slås sönder och grävas ner i en kista
demokratin kan ändas
lagar kan vridas och vändas
och marken kan gunga och brista.

Om lögner och rädslor får råda
så kan vi förändringar skåda
så studera och läs på
för att kunskap få
demokratin får vi inte förråda.




Bunden vers (Rim) av Lena Staaf VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2022-01-20 20:10



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Hyperaktuell......tidlös.....kanon !
2022-02-03

  BenGust VIP
Vissa offentliga personer kan strössla omkring med begreppet bara för att det låter fint.
2022-01-24

  Respons VIP
Bra diktat och ett viktigt innehåll!
2022-01-23

  Bodingen VIP
Bara vi slipper sådana bittra feminister som hon Tiina i F! så ska nog demokratin fortlöpa som det är tänkt.
2022-01-21

  Kajan VIP
En mycket bra text om det vi hela tiden behöver hålla levande; om vi glömmer kan det vara försent. I många länder blir det så att två olika grupper vill att den andra gruppen ska försvinna; det som egentligen behövs är samtal och tolerans för möjlig samexistens.
2022-01-21

  Marita Ohlquist VIP
En utomordentligt bra text att läsa och fundera på.
Vi måste vara rädda om demokratin, så att gemenskapens öppna händer inte knyts av vanmakt.
2022-01-21

  Sparvögat VIP
Väl valda ord, demokratin måste värnas och tas om hand, bestå i vårat land…
2022-01-21

  Öknens Ros VIP
Väl skrivet och beskrivet om vår demokrati.
2022-01-21

  Lottie Ålhed VIP
Demokrati En viktig sak vi inte får slarva bort.
2022-01-21

  Susen VIP
Suveränt, fint fångat
2022-01-21

  Blomma-Stjärna VIP
åh, vilken tur att vi har dig - ingen kan skriva om det som sker nu som du - - -
en god gemensam grund är inte något vi kan ta för given - - -
jämlikheten, friheten och rättvisan vi kämpat för finns bara så länge vi värnar den - demokratin kan förrådas - - -
2022-01-21

    Sefarge VIP
Bra Rim skrivelse.
Med brinnande
Budskap. En
Demokrati
Klarar sig
ej själv!
;)

2022-01-20

  Niliboy
Vi måste slå vakt om demokratin, eller hur?! Se bara på Ryssland!
2022-01-20

  ULJO
Väl framfört
2022-01-20

  Dennis Brinkeback VIP
Bra och fyndigt rim
Förstår antydningar
Men delar inte farhågan
2022-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP