Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DYGDEN OCH SYNDEN

GIVEN DYGD

skapande din dygd
den fjärde synden

för att min salighet rädda
Sju är orden jag måste kunna

Fjärde synden är så lätt att bära
efter att jag ej, utan spegel kan se
min avunds mörka blick.

lätt är då att låta längtan bekräftas
döljas med en enkel gåva

Humanitas kan vara svårt att förstå.

Ge din gåva med ditt hjärta
inget skall ifrågasättas.

inte ens jag själv
med gåvan du ej fått

© Bosse 20 januari 2022.




Övriga genrer (Kåseri) av Bossepoet från Österbotten
Läst 80 gånger
Publicerad 2022-01-20 21:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten