Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Är du en Åsa-Nisse nasse?

Jag läste idag en text om Birger Furugård han grundade ett parti som garanterat inte finns kvar idag. Han var bördig från Molkom och tydligen delvis en patetisk figur som bräkte på en uttalad värmländska. Han hade grundat ett parti med förebild i NSDAP. Och man kan se en bild av honom där han står ganska nära sin idol en viss A.H Och jag tänkte genast här är bilden av en man som gått vill och serien vilse i pannkakan är verkligen tillämplig här. Men tiderna förändras nu räcker det nästan med att ha en avvikande uppfattning så blir man genast kallad nasse, fassche eller rasist. Fastän Olof Palme uppmanande sa en gång "var rädd om orden".
Men som sagt tiderna förändras men det gör inte människan; i alla fall inte i någon större utsträckning och nu ses nassar i var buske möjligen som en reaktion mot vårt
pultronaktiga förflutna. Detta kallas ju realpolitik. De svenskar som uppträdde som hjältar kan man kanske räkna upp på ena handens fingrar vad vet jag. De kommer alltid fram vid vissa historiedokumentärer.
Men några frågor återstår. Jag har några käpphästar vilket är ett tecken på att hjärnan i likhet med kroppen åldras.
1) Efterklokhet är en vetenskap med ett synnerligen begränsat värde.
2) Det är svårt att sia särskilt om framtiden
Till sist en liten undran kommer vi se en liknande karismatisk person dyka upp på den politiska världsscenen?
Övriga genrer (Kåseri) av Sören Turesson VIP
Läst 46 gånger
Publicerad 2022-01-20 22:40Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP