Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lucky Läck, orgienal

Jag har skinnet inpå bara kroppen

Tankarna går skallgång

Nånstans mellan här och nu
kväller världen fram

Jag betraktas som ett orgienal
i knullkretsar,
men är en gammal urin-vånare,
som sträcker upp vokalerna,
rasslar med konsonantburken,
finner på råd,
spänner mig inför uppgiften,
slinker undan,
tar upp handsken,
hör efter,
ser mig för,
tar första steget,
håller mig för god,
hungrar och törstar efter rättfärdighet,
betraktar mig i spegeln,
står som fallen från skyarna,
ser mig över axeln,
anar oråd,
tar mig samman,
traktar efter rikedomar,
spänner hanen,
bockar och tackar,
backar ur,
drejar bi,
bjuder armen,
bjuder till,
drar i bromsen,
sätter klutar till,
tänker efter före,
åker på en hurring,
biter i gräset,
står på tur,
ser ljust på framtiden,
kommer och går,
får betalt för gammal ost,
inte menar något illa
knallar och går,
famlar i mörkret,
ser ljuset i tunneln,
råkar i sjönöd,
rinner ut i sanden,
är skuldsatt upp över öronen,
är noga förberedd,
sjunger på sista versen,
tar mig ton,
slirar på sanningen,
pratar strunt,
lägger till och drar ifrån,
vinner på poäng,
satsar allt på ett kort,
sjunker som en sten,
armbågar mig fram,
vänder kappan efter vinden,
hoppas på det bästa,
rider ut stormen,
ligger för ankar,
bär syn för sägen,
tolkar som jag vill,
håller för troligt,
anar ugglor,
tror mig veta,
passar på,
vänder till min fördel,
vänder på klacken,
gräver en grop åt andra,
faller på eget grepp,
spottar i motvind,
tutar och kör,
sover sött,
smider ränker,
tackar för mig,
höjer till skyarna,
lagar efter läge,
hoppar och skuttar,
kommer ifråga,
håller till,
ligger för,
radar upp,
tar ut i förskott,
stryker medhårs,
möter motstånd,
trappar ner,
flyter upp,
göms i snö,
tragglar på,
luktar skit,
pockar på,
fasar ut,
bygger till

dör knull och full




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 92 gånger
Publicerad 2022-01-21 10:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP