Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alla talar om kärlek

 

 

alla talar om kärlek som om den finns

ändå förnekas den när den kommer på tal

är det nåt som man kanske bara minns?

som nåt som påminner om likt katastrofal

 

jagar vi kanske bara en illusion?

törstande efter värme och närhet

när allt bara är en konklusion 

av beteenden och vänlighet

 

man jagar "den rätta/e" med iver

innan åldern sätter stopp

man med stora steg kliver

men ändå har man ett hopp

 

 

vad är kärlek för konstigt fenomen?

vad är det som tjusar och berusar?

man blir så darrig i sina ben

i huvudet det brusar

 

men blir man sviken slocknar kärleken

ej längre man känner tillit

då man vaknar till verkligheten 

hjärtat blir kallt som isbit

 

värm mitt hjärta, hela min själ

ty hjärtat fryser, själen trasig

finns någon som vill en väl?

man blir väl snart knasig

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2022-01-21 12:26



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Kärlek svek hat och död är poetens eviga sång
belyses gång på gång
behovet är stort
men gjort är gjort
det går inte att förta
eller att glömma
finns alltid där
varthän än stigarna bär




2022-01-22

  Bodingen VIP
Jäpp, kärlek är bara en illusion och eftersom man inte kan ta på den finns den inte heller, däremot dess syfte, d.v.s fortplantning.
2022-01-21

  Foohexa
Jag hör många tala om affektion, Habegär och avtändning.
Mycket sällan om kärlek :)

2022-01-21

  ULJO
Fint.

hjärtat fryser, själen trasig
2022-01-21

  Sparvögat VIP
Livets kärleksfulla gåva, vem vill inte den finna…
Väl tecknat om sökandets kamp…
2022-01-21

  Marita Ohlquist VIP
Fint förmedlade tankar om den sanna kärleken som förgyller våra liv.
2022-01-21

  Ordsus
Precis så!
2022-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP