Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det känns i tid

Det känns i tid
tiden, utan stopp
böljandes över vågor
ätandes av andras kött
levandes på mig
och dig, ma chérie
medan du förvränger
vrider och vänder
låter galaxernas kosmos
leva inuti dina lungor
som skapar effekter
så som växthus
eller kärlek
förstår jag plötsligt
värmen
när nerver andas
för det känns i tid
fram tills
det stannar




Fri vers (Fri form) av Daphne VIP
Läst 150 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-01-21 16:57



Bookmark and Share


  himlens hemlighet VIP
Den kränger mellan vacker och otäck som en dna-spiral. Får mig att tänka på Baudelaire och Sartre och hur de skulle ha sett ut dansande en sista foxtrott tillsammans. Eller som gubben i kalott skulle ha sagt; det snurrar runt och däri ligger själva meningen. Sen stannar det...
2022-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Daphne
Daphne VIP