Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

."Vi måste förbli ihärdiga", sade han.

Den svenska försvarsministern säger att väpnade attacker mot hans land inte kan uteslutas i rumänskapress/ Peter Hultqvist Sveriges försvarsminister,

Peter Hultqvist sa på fredagen att en väpnad attack mot hans land inte kan uteslutas, rapporterade DPA. Han sa till Deutsche Welle att han ville göra det klart att Sverige var redo att försvara sig.

"Sverige är redo att försvara sin suveränitet och integritet, tillsammans med andra länder som vi har samarbetat med i många år", sa Hultqvist.

Sverige har under de senaste veckorna ökat sin närvaro på Gotland, sin största ö i Östersjön, med tanke på Rysslands verksamhet i området och i samband med eskalerande spänningar kring Ukraina. Enligt svenska tjänstemän har beredskapsnivån inte höjts, men en omfördelning av resurserna analyseras fortfarande, skriver Agerpres.

Armén släppte bilder på trupper och ytterligare utrustning på torsdagen.

Hultqvist besökte den gotländska militären i onsdags. Han betonade att operationen, en demonstration av Sveriges suveränitet, skulle vara klar om en vecka. "Vi måste vara ihärdiga", sa han.

Hultqvist sa nyligen att den europeiska säkerheten som helhet "utmanades och hotades av Rysslands oacceptabla agerande".

För några dagar sedan sågs ryska landstigningsfartyg i Östersjön. Totalt sågs sex fartyg i området, fler än vanligt, enligt nyhetsbyrån TT.

De har sedan lämnat Östersjön, men tre stannade mitt i veckan i Kattegatts maritima område på grund av ogynnsamma väderförhållanden.

Liksom grannlandet Finland är Sverige inte medlem i Nato, men båda är nära partner till den nordatlantiska alliansen.

I Finland diskuteras frågan om medlemskap i Nato regelbundet.

Samtidigt gjorde ett stort ryskt fraktplan en omfattande omväg genom finskt luftrum förra helgen, enligt den finska radiostationen Yle.

Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg ska träffa Sveriges utrikesminister Ann Linde och Finlands utrikesminister Pekka Haavisto på måndag.




Övriga genrer (Översättning) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 106 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-01-22 06:32



Bookmark and Share


  Koloristen
Tönten Hultquist, karln som aldrig får en sak rätt, behagar prata strunt.
2022-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP