Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Poetisk stafett, tillsammans med Chan, TrollTörnTrappan, Prima donna och Gunwale. Få tre ord av föregående diktare och lägg till arton egna. Den här gången har jag fått amfiteater, spegelbild och spöke av Chan.


Pompejanen


Anletets spegelbild målar ett vara

som slocknat för tvåtusen år sedan bara

ett spöke från en amfiteater

pojken bland tusen

publikkamrater.



22/1 2022




Bunden vers (Rim) av Lena Söderkvist VIP
Läst 99 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-01-22 10:28



Bookmark and Share


  Nanna X
Jag har varit där IRL på 80-talet. Minns dock ingen amfiteater, men ett välbevarat värdshus med väggmålningar.
2022-01-22

  Chan VIP
Många bilder som målas upp av en plats jag skulle vilja besök. Fin användning av stafettorden.
2022-01-22

  TrollTörnTrappan VIP
Fantastiskt speglat!! Förutom spöket även av staden Pompeji och den fruktansvärda vulkanen Vesuvius, förmodar jag.

Fascinerande ordval "bara" när det gäller ca år 79 e.Kr. Detta deras vara har slocknat, medan vulkanen m.m. lever vidare..
2022-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP