Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Akvarell Perser


Solbrynja


Över det kornblå havet vandrar jag
med uppknäppt brynja
stryker med solhanden varsamt
över den frysande jorden
inget får gå till spillo, minsta lilla
Glädjens vita fågel
bär i sin näbb en silverpipa
tonen därifrån himlens änglar
och allt det frusna börjar att tina
rök stiger ur jordens mun
solfingrar rör om i den fräsande
gröten
koltrasten hoppar fram, lägger huvudet på sned
böjer sig ned och plockar
tar tacksamt emot äpplet som lockar




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 83 gånger
Publicerad 2022-01-22 14:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP