Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stafettskrivning med Lena Söderkvist, Chan, prima donna, Cikoria Blå och TrollTörnTrappan. Tre ord fådda (slocknar, pojken och målar av Lena), 18 påplussade av mig och tre vidare-gedda (till TTT).


Svart (stafett)

Svarta molnet målar
svart genom sekler
Pompejis själar slocknar,
och nu en pojke
norr om allt antikt
dör av molnet inuti.




Fri vers av Gunwale VIP
Läst 191 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-01-22 18:51



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Denna gör minsann skäl för sin titel..! Sällan jag läst något så himla mörkt från din penna..?

Nåväl, för att skoja till det en smula, kan jag ingalunda säga att "Pompeji har jag varit ej i" - för visst har även jag satt mina skor i den framgrävda staden. Där barn 2010 hoppade glatt runt mellan husrester som om ingen Vesuvius fanns. Blev som "lunchstopp" före Sorrento o Capri. Fascinerades mest av något badkar (av sten då) - såvitt mitt minne tolkade saken rätt..? Liksom väggmålningar av några intima akter..
2022-01-23

  Nanna X
Jag har varit i Pompeji IRL, det var fascinerande välbevarat, kändes fortfarande levande. Säkert lever pojkens själ kvar där.
2022-01-22

    Lena Söderkvist VIP
Vemodig och fin, ser att du fortsatte med det pompejanska temat. Visst går det att applicera lidandet där, även det som föregick utbrottet, på senare tiders händelser. Det känns som att du tänker på något specifikt just här, men jag har inte lyckats komma på vad det kan vara.
2022-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP