Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tarmar

 

om ord kunde nästla sig in i hjärtat 

fånga min levnadsbredd, dagar veckor 

passera böjd över skrifter än 

 

galen du är fullständigt galen tror du 

inte jag vet ? Har barn nu, tiden knapp. 
ja jag vet. Erkänner skrattande. 


När det är maj kan ingen vårsol våldta 

fåglarna i skyn men orden orden 

de kan uppriktigt gå på lina - sett det 

i verkligheten ske. Vårsolen värmer 

grenarna som om de frös. Utsträckta 

snölösa uppvärmda skriker de efter 

meningen än. Blicken dansar afrikansk dans 

barfota genom tillvarons glas. 

 

Du är gift. Äktenskapets heliga bedrift 

magen, tarmarna skriker sig hesa slår 

bakut. Om tarmarna fick önska vore du 

aldrig gift och när jag hör dem på allvar 

leva såsom tarmar faktiskt bör 

 

Slår kvittret ut i purfärskt gräs

död är allvar död är lek. 

 

 

 




Fri vers av smultronbergen VIP
Läst 110 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-01-23 00:09



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Ingen skriver så här. Bara du. Ordet "annorlunda" räcker inte för att beskriva det...

"...orden orden de kan uppriktigt gå på lina".
2022-01-23
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP