Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Enl regeringsbeslut skall flera ek. utsatta grupper, bl. a. arbetslösa med aktivitetsstöd, få ett ordentligt påslag juli 21 t o m jan 23. Det har inte jag med flera fått. Ärendet är JO-anmält.


Pengarna fryser


Pengarna fryser, pengarna fryser
pengarna fryser, och längtar
till plånboken där de
förtvivlat hör hemma
Nu skvalpar de ödsligt i etern

Regeringsbeslutet, regeringsbeslutet
regeringsbeslutet att stödja
med tillsatta medel
i mer än ett år framåt
fattiga under coronan

tycks inte bli åtlytt, tycks inte bli åtlytt
tycks inte bli åtlytt förutom
för vissa i högen
av samhällets hungrande
Arbetslösa och andra

Försäkringskassan, Försäkringskassan
Försäkringskassan vet intet
om tillsatta medlen
när jag till dem ringer
men säger de skall ringa åter

Välkommen JO att reda ut trasslet
av myndighetsfolket bedrivet
Jag väntar med spänning
på rättning och pengar
tillsammans med andra som jag.



23/1 220123




Bunden vers (Annat versmått) av Lena Söderkvist VIP
Läst 133 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-01-23 10:22



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
ge inte upp - beslutet är ju fattat - lagt kort ligger!
2022-01-23

  Chan VIP
Hoppas på lösning och att den inte dröjer...
2022-01-23

  Gunwale VIP
(”Luring” - Stefan Demert)
2022-01-23

  Gunwale VIP
”Bara luras, lura lura luras”
2022-01-23
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP