Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En resumé

Folk ur flera generationer
har jag mött genom åren.
Delvis förbleknar spåren
av visioner och illusioner.

Från mor- och farföräldrars släkten
dröjer vemodsminnen kvar.
Strävsamma tider det var,
men visst fanns där glädjeeffekten.

Mina föräldrars minnesepok
kom närmare i tiden.
Viktig var då husfriden
som kunde störas av syskons bråk.

En egen familj stod nu på tur,
med tillhörande bestyr.
Det blev ett nytt äventyr,
med inslag i moll och dur.

I nästa skede ses barnen mogna
och nya seder danas.
Slentrianen utmanas,
deras vanor är ju tidstrogna.

Barnbarnsstadiet medför lycka,
jollrande är populärt.
Livet ännu mera värt,
barnbarnsskaran får åren smycka.

När barnbarnsbarnen gör sin entré
inser man att tiden gått,
gläder sig åt nya skott
på livsträdets grönskande spaljé.

Min resumé är klart självcentrerad,
men många håller nog med.
Släktled följer ju släktled,
tiden vänder ständigt sina blad.




Bunden vers (Rim) av Nils-Ivar Lindström
Läst 67 gånger
Publicerad 2022-01-23 10:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström