Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Kämpa för ditt värde


ÖVERDOS

Allt fler dör av överdoser

Utom dina rättigheter

Din rösträtt krävde hög röst överdos

Du fick det du vill

Njut av frihet

Njut av rösträtt

Men demokratin fick inte dig ut ur våld-svärd

Fortsätt kämpa, för fullständig frihet

Höj din röst ännu mera

Målet är inte nått än

 

Denna rösträtt skapades av 

våran mormödrars hungerstrejk, avspärrning 

Till och med av våld mot dem

 

Alltid har rättigheter tagits genom kampen

Och kan kosta till och med  ens liv

 

Demokratin som vi just nu njuter av

är skapad av revolutionärers kamp för frihet

De var och är kampsymbolen nu 

Denna symboldräkt bör bäras för evigt

Med heder och samvete är den stämplad

 

Så länge det finns tyranner som vill förslava dig 

släck inte livs viljans ljus inom dig

Släck inte hoppets ljus inom dig

Tänd ditt existens ljus på egna händer 

Ingens är dina händer än dina

Överdosera dig med mera kärlek för dig själv

 

Du behövs överallt

Du är värd att älskas av alla

Kämpa för ditt värde

---------------

TEXTEN KOM MED I BOKEN DEMOKRATI100 som utgavs av POETER.SE 

https://www.poeter.se/Las+Text?textId=2384172

 




Fri vers (Fri form) av MALVAA VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-01-23 15:37



Bookmark and Share


  MALVAA VIP
Öknens ros
väldigt tacksam :) för din applåd och tillägg, så är det tyvärr
2022-01-28

  Öknens Ros VIP
Demokratin och människors rättigheter är inte självklar, det är en ständigt pågående kamp för att bevara.
2022-01-23
  > Nästa text
< Föregående

MALVAA
MALVAA VIP