Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ÄNNU LÅNGT TILL VÅR

VINTRIG DRÖM

vårens tystnad renar
vinterns sorgsna minnen

Daggmasken gnager,
på fjolårslövet.
Stör ej vårens vaknad.

mullen i mörkskuggan
doftar likt kvinnans sköte


Bockhornens varningsklang,
finns, hos ungdjurets
nystämda marimba.

Väver treklangsmelodier.

döljer sumpgölets
dimflyktiga slukhål

© Bosse 23 januari 2022.





Prosa (Fabel/Saga) av Bossepoet från Österbotten
Läst 106 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-01-23 20:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten