Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


eget foto


Vintertrast

Du solitära fågel
som pickar frusna fröer
längs min trottoar

Din morotsnäbb
syns mig så glad

Om än dina svarta fjädrar
bär på en sorg
Besitter du längs trottoaren
en framträdande roll

Du står dig så fint
mot den vita snö som fläckvis
färgats grå

Längs den trottoar du valt
att i ensam majestät
spatsera på




Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 111 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-01-24 09:01



Bookmark and Share


  ULJO
Härlig text till denna fina fågel.
Koltrasten gillar äpplen.
2022-01-24

    Lena Staaf VIP
Fint skrivet om den trevliga koltrasten. Den är lika fin vinter som sommar. Betraktar den när den går i det gröna gräset en sommarkväll och letar mask och sjunger för sig själv.
2022-01-24

  Jeflea Norma, Diana. VIP
jag är med en grupp "BIRDS OF WORLD" det är som att drömma når tittar på.

https://www.facebook.com/groups/1494453404185703/?multi_permalinks=2902572380040458¬if_id=1642460359715096¬if_t=group_highlights&ref=notif

2022-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP