Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pappskalle

Jag är tillbaka
Minns inte var jag varit
Vet inte hur jag ser ut idag

Allt som gör mig hemmastadd;
bostaden (”this is not my beautiful house”)
vildhustrun (”this is not my beautiful wife”)
yrket, språket, kroppen,
tänderna som tuggar knäckebröd
här strax under medvetandet,
solsystemet, galaxen, President Kennedy, Bob Dylan,
alfabetet (Aa? Bb? Cc? Dd? Ee? Ff? Gg? Hh? Ii? Jj? Kk?
Ll? Mm? Nn? Oo? Pp? Qq? Rr? Ss? Tt? Uu? Vv? Ww?
Xx? Yy? Zz? Åå? Ää? Öö?)
- är skyggen, dimridåer, förförelser

Allt är purfärskt, okänt, obeprövat, up for grabs,
svidande som örfilen,
brummande som orgasmen och humlan,
påkostat som ihjälskjutningen,
bedårande som första blåsippan:
- Fullkomligt nytt,
men gömt i förväntan och upprepning:
Blixtrande okänt
som insidan av underhuden
och tankar som vandrar som de vill

Jag kan inte räkna dem alla,
atomerna i ordet pappskalle




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 73 gånger
Publicerad 2022-01-24 11:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP