Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


RADION SPELADE ANN-LOUISE HANSON

 

Klippor slipade

av fallens brus

En familj i ett

hyreshus

Jag höll aldrig

på något lag

Jag stannar upp och

minns ett slag...

 

 

 

 

 

Hon sa saker som:

"Minsann!" och "Må du tro"

i relief mot Carl XIII:s bro

När radion spelade

Ann-Louise Hanson

Kokt kolja

med stuvad spenat

Sötebrödsdagar

i vår folkhemsstat

Och radion spelade

Ann-Louise Hanson

 

 

 

En kanal men

tvåan kom

Färg-tv kom så småningom

Det skulle vara

blondiner då

Röda läppar

Ögon blå

 

 

 

Bakom huset

var jag kung

Coolare än

Martin Ljung

Gatans lille

estradör

stod som cirkusdirektör

 

 

Bröstsocker på

Folket Hus

På Rio Bio

som tända ljus

Johnny Weissmüller 

tog oss med

Var Mariannes pappa

verkligen smed?

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON 24/1 2022

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 528 gånger
Publicerad 2022-01-24 11:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP