Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Johannesevangeliet kapitel 6, verserna 60 - 71.


DET ÄR ETT HÅRT TAL

"Det är ett hårt tal"

sade man och gick

Man hade väntat sig

mirakler och en kick

"Det är ett hårt tal"

Man vände på sin klack

En religiös dröm

som liksom bara sprack

 

Jesus ser hjärtan

"They're in it for the bread"

Jesus ser hjärtan

"They're spiritually dead"

Ögon som eldslågor

Ingen lurar Gud

Ingen prästkåpa

och ingen biskopsskrud

 

 

LARZ GUSTAFSSON 24/1 2022

 

60 Många av hans lärjungar som hörde det sade: "Det här är ett hårt tal. Vem står ut med att höra det?" 61 Jesus förstod att hans lärjungar var upprörda över detta, och han sade till dem: "Tar ni anstöt av det här? 62 Vad skall ni då säga, när ni får se Människosonen stiga upp dit där han redan var? 63 Det är Anden som ger liv, köttet är inte till någon nytta. De ord som jag har talat till er är Ande och liv. 64 Men det är några bland er som inte tror." - Jesus visste från början, vilka som inte trodde och vem det var som skulle förråda honom. - 65 Han sade vidare: "Därför har jag sagt er att ingen kan komma till mig om det inte blir honom givet av Fadern."

66 Efter detta drog sig många av hans lärjungar tillbaka, så att de inte längre följde honom. 67 Jesus sade därför till de tolv: "Inte vill väl också ni gå bort?" 68 Simon Petrus svarade honom: "Herre, till vem skulle vi gå? Du har det eviga livets ord, 69 och vi tror och förstår att du är Guds Helige." 70 Jesus svarade dem: "Har jag inte själv valt ut er tolv? Och en av er är en djävul!" 71 Han menade Judas, Simon Iskariots son. Det var han som skulle förråda honom, och han var en av de tolv.

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 222 gånger
Publicerad 2022-01-24 17:12



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
När ulven ylar har man träffat rätt.
2022-01-24
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP