Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stat på drift

Allt totalitärt är oss så kärt
Pass som talar om klass
Böjelse för förföljelse
Vinnlägga sig om läger som ödelägger liv
Fågelbur, främmande är skrämmande
Djur och odjur, tur och otur
Frihet är en farlig fantasi
Opereras bort från samhällskroppen
En själslig biopsi
Trygghet är värt allt totalitärt 




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-01-24 21:54



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Den malmstenska tekniken att rimma inom raden sätter sprätt på versen men ger också, som allt rimmande, en viss osäkerhet i budskapet.
Det kan väl vara värt att missförstås, förstås! Vilken "stat" gäller det?
2022-01-25

    Sefarge VIP
Välkommen tillbaks!
Du överlevt pandemin?
Och behövs verkligen
Med dina skrivelser!
Där Covid pest gjort
Fattiga fattigare och
Rika än Rikare så
Konstigt det kunnat
Bli med Pesten som
Snurrat till tillvaron
På så många olika
Sätt så man knappt
Vet vad som är fel
eller rätt. ..

2022-01-24

  Jeflea Norma, Diana. VIP
vi fixar det. kul att se dig!
2022-01-24

  Kungskobran VIP
Trygghet är det bästa ting
som sökas kan all jorden kring
men hur når vi dit
med all den skit
som människan förmår
år år efter år
Jo jag över huvudet täcket drar
somnar om sover i eviga dar
det är den bästa tryggheten jag har

2022-01-24
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP