Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
solnedgångens stillhet


sommarkväll

kvällsbrisen
har dragit sig undan
rosendoft från röda och vita
strandrosor

solen sträcker sig
bortom horizontens fyrar
havet skiftar
gyllene

fingertopparna
glider långsamt
längs din sommarbruna
rygg

åtråns välljud
bryter tystnaden
det knastrar igräset
när du sänker dig ner

vår kärlek
förenas
i solnedgångens
stillhet




Fri vers av tom boreland
Läst 211 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-01-24 20:48

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fint med alla färger "röda", "vita", "gyllene", "sommarbruna"- en lyriskt röd tråd.
"Strandrosor" ett så vackert ord.
Stycke 3 och 4 mkt sensuella.


2022-01-28

  HelenaW
Så vacker, man längtar till sommaren.
2022-01-26

    ej medlem längre
Vacker som en strandros.
2022-01-25
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland