Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Virus

Vår tids virus, massformation
Sändningen är sanningen
Med tystad debatt och utfryst opposition
Bänkad framför bolagsägd television

Vi ska vara måna om vår corona
Testa, se det positiva, sjukskriva
Ivra bolagskult och småföretag fördriva
Statsbelåna, skatteråna, avfällingar håna

På GMO ska vi tro
Igår gällde det jordgubb och tomat
Idag serverar vi våra huvuden på fat
Att vara eller inte vara grönsak
Det är frågan på statens inrådan
Hamlet 2022
Uppdaterad version, statlig desillusion
Ondskan bakom är svår att förstå

Godheten faller pladask
Lockdowns, restriktioner
Avstånd och ansiktsmask

QR-koden, nåden för dagen
Mänskliga experiment är inget brott
Din kropp, ett minne blott
Statsägd och underställd lagen

Upptrappad polisstat, underblåst hat
Polarisering, diskriminering
Avhumanisering blir vardagsmat




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2022-01-24 21:52



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Klädda i skickliga klanger för du fram talande dubbelbetydelser!! - eller snarare skärskådar dem. Särskilt lyckad satir i "Testa, se det positiva.."

"..koden, nåden" också träffsäkert! Jag läser det som en tänkvärd förvarning om "Din kropp, ett minne blott" - såvitt inte vårt samhälle redan nått det stadiet..?
2022-01-26

  Ulf Carlsson VIP
Vitsig ordglädje som dock överdriver situationen i Sverige.
Poesi ÄR visserligen ofta en balansakt med över- och underdrifter men kan vara svår att hålla när tanke och känsla skenar.
2022-01-25

  rostspik
Desillusionen kommer snarare från nyandliga sajter och ryska påverkansoperationer.
2022-01-24

  Kungskobran VIP
Ständigt nya covid mutationer

Allt elände är över,
först när jag ligger under en matta
av gräs och klöver
2022-01-24

  Kajan VIP
En text som speglar det kaos som utspelar sig i denna som det verkar yttersta tid; mer av det som tagit oss hit verkar presenteras som den enda vägen framåt. Det behövs fler och andra röster för att bryta fram en ny riktning och det på många områden.
2022-01-24
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP