Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
21 januari 2022 s.f.djn.


Kramsonetten.

  

När hjärtat blommar som en vers.

I vilken metafor skrattar i solen,

En omfamning av kramar

Börja skriva med outplånliga ord.

 

Och bröst mot bröst, i en evig gång,

Vi ger kärlek arom och färg,

För hennes juice, flödande kokande

Det kan röra hela universum.

 

Vi ser genom vägskälets tider,

När den var under naglarna blommade den ut till rubin

Kärleken som ger frälsning,

Och vi var fullt adlade,

 

Att ta emot omfamningen från korset.

Vi är Dina, gudomlige Frälsare!

 

 

***

 

En sonett är en dikt med en enda strof, i 14 rader, skriven med en jambisk pentameter.

Sonetten, som kommer från det italienska ordet sonetto, betyder "litet ljud eller sång" är "en klassisk form. Innan William Shakespeares födelsedag betydde ordet "sonnett" helt enkelt "små sånger" från "sonetten".

Metod 1 Skriv en sonett på engelska Använd Shakespeares rimschema. ABABCDCDEFEFGG.

Välj ditt ämne noggrant.

Även om engelska sonetter gör vad som helst, är de traditionellt kärleksdikter.

Skriv din sonett på engelska.

 

 

*Använd den italienska sonettens rimschema.

Utveckla innehållet enligt den italienska strukturen.

Skriv din italienska sonett.

*Experimentera med mindre vanliga sonettformer.

Kort Sonnet studieavgift

Spela spinn och flyt med Miltons sonett.

Denna form, uppfunnen av John Milton, behandlar ett annat rimschema med Spenser-sonetten.

Prova kortare strofer och olika rimmönster med Terzinen-Sonett ("tredje rim" på italienska) Experimentera med sonettens form.

Anhöriga ser.

Rätt attityd mot respektlösa barn.

Prata med en tjej utan att bli uttråkad.

LEV DITT LIV som europé.

Elever vidgar eller smalnar av.




Fri vers (Fri form) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 96 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-01-25 15:02



Bookmark and Share


  Koloristen
"För hennes juice, flödande kokande

Det kan röra hela universum."

Yes!!!
2022-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP