Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av Bengt Malmstens text Våld i nära relation.


Med dig in i döden

 

 

mannen självmordsbenägen

gått vilse på livsvägen

vet ej vad göra

vill ej på kvinnan höra

 

mannen så deprimerad

är bara irriterad

vill bara bort

göra livet kort

 

vill ej ensam dö

av livet ta adjö

nä, hon ska med

också ta avsked

 

först ska hon dö

fast hon ej sagt adjö

så får det bli

med hennes sorti

 

ej bekymmer mer för henne ha

ingen annan man ska henne ta

hon är bara min i lust och nöd

om det så blir min egen död

 

så mannen gör vad som krävs

hon till döds av honom kvävs

sedan han pistol på huvet siktar

han med sitt liv pliktar

 

så slutar livet för de två

ingen kan detta förstå

hon blev från livet ryckt

oavsett vad hon tyckt

 

Om sådant talas det tyst om...

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 126 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-01-26 09:18



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Galenskaper!
2022-01-30

  ULJO
Tänker på hedersvåld när jag läser din text. Där kvinnor inte har någon rättighet. Bara stå till männens förfogande.
2022-01-26

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande om något som, dessvärre, ofta händer i vårt samhälle.
2022-01-26

  angela Täubert fd Jansson VIP
<finner faktiskt inga ord...känner bara en känsla av vanmakt. Mycket bra text!
2022-01-26

  Sparvögat VIP
En fruktansvärd scen målas upp i våldets värld…
2022-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP