Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Änglar finns!

I måndags var jag ute i god tid
tyckte jag, jag skulle till en träff...
På vägen dit skulle jag uträtta
några ärenden... Allt gick
bra, jag hade tid över, gick
in till Coop tog en liter mjölk...
Ställde den på bandet, expediten
sa priset... Då hittade jag inte
min plånbok, fanns inte i väskan
eller i fickan... Jag sa som det var
jag hittar inte min plånbok, jag måste
ha glömt den i nå´n av butikerna jag har
varit innan, jag lämnar mjölken, återkommer...

Då sa kunden bakom mig, ett så´nt litet belopp
hon betalar mjölken, den kan jag ta, och bara
skynda på, och sen, sök efter plånboken nu...

Jag blev ju jätteglad tackade, hon avbröt mig,
och sa att vi tar det sen när vi ses nästa gång...

Jag skyndade ut på kollrundan i sista butiken jag
varit i där fanns plånboken, expediten hade sett
den sen jag hade gått... Lagt undan den... Först
då andades jag ut... Guld! Nästa gång jag går
dit skall expediten få en blomma och
jag tror att jag vet vilka hon gillar bäst...

Och träffen, den missade jag, bättre tur
nästa gång kanske...

Igår 26/1 var jag i butiken där min plånbok
togs till vara av expediten... Hon fick en bukett
i regnbågens färger... Precis i hennes äsklings-
färger sa, hon...

Nu letar jag efter Ängeln som betalade min mjölk...
Skall skaffa en blomstercheck att lämna över när
/om/ jag ser henne igen...





Övriga genrer (Drama/Dialog) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 129 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-01-25 22:38



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Så skönt att att allt löste sig.
2022-01-26

  ULJO
Mirakel
2022-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt