Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Än en gång så räddade du mig älskade

 

På stormande hav
av ensamhet kastas
jag allt längre bort i
min sjukt förvrängda
verklighetsuppfattning
och desperat fäktande
paranoja av kallsupar.
Jag har försatt mig i
detta helvete själv, jag
kan inte skylla på någon,
jag håller på att drunkna.
I mina surrealistiska
fantasier är jag fången
och jag hatar mig själv
för all min feghet och
alla mina fiaskon och
tillkortakommanden.
Jag känner att jag vill
dö och jag slutar kämpa.

Jag hör ljudet av en
helikopter i natten
som kretsar över mig.
I en vinsch firar sig
någon ner och skriker
åt mig att det är lugnt.
Det är du som kommer
för att rädda mig, du med
ditt förnuft, du med all din
visdom och medkänsla.
Uppe i helikoptern så
virar du in mig i en filt
och dina ögon lyser över
mig när vi flyger mot den
verkliga verkligheten som
jag inte varit i på månader.
Du håller min hand och säger
att det är lugnt och säkert.




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 80 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-01-26 01:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP