Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den där skatan

Den där skatan
som flyger med pinnar
mot närmaste björk
är så snabb och målmedveten

Den där skatan
saknar armar
men bär allt byggmaterial
i sin egen näbb

Den där skatan
ansöker inte om byggnadstillstånd
gör inga planritningar
struntar i vatten värme och sanitet

Den där skatan
värnar om äggen
som skall värmas
och bevakas i skyddat bo

Den där skatan
kastar ut sina ungar
i ett livsfarligt fall
mot marken

Den där mannen
som ser en skata
som flyger med pinnar
ser plötsligt sig själv

Ännu en dag
skall han
hovsamt buga
mot byråkratins fasader

Ännu en dag
skall han
trampa på platsen
för sina egna tillkortakommanden

Ännu en dag
skall han
dölja sina knutna nävar
och visa sina falska leenden

Den där mannen
bär den där skatan
som befrielsens fana
och naturens symbol




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 117 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-01-26 05:21



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
När jag läser tänker jag på berättelser från förr om män som gick ifrån samhällets tvång genom att helt sonika gå rakt ut i urskogen - i svåra tider var de många och de kom samman och hjälpte varandra att överleva som "fria män" -
2022-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP