Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ONSDAGENS METAFYS....

SJÄLSBEFRIAD TANKE


Genom att acceptera själens närvaro,
mot dessa livets gråa bakgrunds ljud,
bejakades intrycket som bestående.

En djupare dimension, kunde de endast få
genom andens inflytande.

Bakgrundsbruset accentuerade sinnet.

Som förlossningens glädjeskri bevarades
intrycket av varaktighet.
Själens stämpel, förblir alltid inskrivet.

Speglat i ett kalejdoskopiskt minne.

Genom att försöka lyfta kroppens känslosfär
och förnimma ting, med deras rätta struktur.
Förblev det för objektfixeraren, helt naturligt.

Även med föremål som kallades själlösa,
eller ej närvarande.
Ändå responderade de med målet och syftet.


Andeskådarens närvaro speglades av blyinfattat
krackelerat glas.
Dagtid föröddes impulsen om visdom.
Till en magisk närhet, bland det översinnliga.

Genom vägarbetets återkommande meningslösa buller.
Detta förblev något som alltid hördes från ett liv utan mening.
Låt nu din kropp som är medvetandets boning
bli allomfattande närvarade.

Detta i själlös omgivning och du skall liksom
en Swedenborg, få se att den besjälas och talar till dig.
Ropa ut lyckan av varandets tillhörighet,
när omedvetet icke närvarons tanke möter nuet.

© Bosse 26 januari 2022.





Prosa (Kortnovell) av Bossepoet från Österbotten
Läst 106 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-01-26 16:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten