Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Skriven för musik, varför rad 6 och 8 i varje stycke kan tyckas halta lite på papper. Man får frasera lite där. Annars är det som vanligt, en mardröm mitt på blanka dagen. ACO är alltid världens bästa film.


Korova Milkbar - Den förlängda märgens kadaver

 

 

En hisnande resa i hjärnbarkens sfär,

där Djävulens fallos är nyslipat vass.

Och krossar synapser och odlar begär

och gör mig till hugskottens blöta madrass.

 



I smältdegeln fräser frontalloben bort.

Och i detta emotionella palaver

förstörs Hippocampus, så jag hålles kort

som den förlängda märgens kadaver.

 

*


 

Kreditkorten skär i min gråbleka kropp

där pressveck och armbågar noggrant har brynt,

och vässats till ryggdolkarnas himlakropp:

I världen där hat sprejas mot en försynt;

 


gosse, så liten, som ej passar in.

Men i den grottekvarn som ständigt maler

alla till likriktning i vita skinn

är jag den förlängda märgens kadaver.

 

*

 



Thalamus sviktar och sviker mitt sinn;

trojanska små hästar gör gryt i mitt pall.

Jag ser direktörer som går upp i spinn,

när Nasdaq har drabbats av ett slaganfall.

 


Och checkhäften saltar min lillhjärnas sår.

Ej plåster, ej balsam jag haver.

Så jag tittar på när de stjäl några år

som den förlängda märgens kadaver.

 

 

*

 



Ett avdragsgillt samvetes ruttnande stank

förenas i stian med luftslott och båg.

Men den som är "ren" ställs vid domarens skrank;

och missar så klart Shangri-Las sista tåg.

 

Och värken i skallen är mörkt dubiös,

men nu botar de allting som skaver:

Lobotomi! Och till sist känslolös,

som den förlängda märgens kadaver.

 

 

*


 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Judas Ekholm VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-01-26 17:37



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Filmen "Borta med vinden" var och är just BORTA emedan "Clockwork orange" alltid varit hemma.
2022-01-26

  Ohappa
I like! Och du kan din fysiologi! :)

2022-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP