Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

IDIOM

De andedöpta häcklas för sitt babbel
på obegriplighetens tungomål,
men sportfantasterna med sina vrål
går fria trots sitt mobbande och rabbel.

Skrikhalsens tjut på gatorna och torgen,
och demonstranten under den paroll
man hittat på, spelar sin hjälteroll
med obekymrad min om språkomsorgen.

Var särskild grupp har eget idiom.
De rasande liksom de religiösa,
de kriminella, fromma, de skabrösa

församlas i sitt eget språks syndrom.
Man kan ej dessa söka samman fösa.
Det vet varenda språksocionom.




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 106 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-01-27 12:07



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
"IDIOM"Jag rättar dig inte, det tog mig bara en kort tid att slå upp orden i min förståelse för 2021, idén att skriva sonetter är i alla fall mycket välkommen.

De som är döpta i Anden är trasiga för sitt tal
på det obegripligas språk,
men sportfantaster med sina skratt
han kommer ut fri trots sin aggression och flock.

skriken av skrik på gator och torg,
och demonstranten under den parollen
uppfunnit, spelar sin heroiska roll
med min utan oro för språkvården.

Varje grupp har sitt eget språk.
De arga, såväl som de religiösa,
brottslingar, de fromma, de oförskämda

det samlas i sitt eget språksyndrom.
Du kan inte söka efter dem tillsammans.
Det vet varje språksociolog.
2022-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP