Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu har det hänt mig igen, alltså

Shakespeares gamla visa ord har ånyo dykt upp för min inre syn det där gamla citatet som jag i brist på kreativitet slänger fram. ung så här läser jag: Högt flyga orden blott tanken stilla står. Ord utan tankar sällan himlen når...och händelsen som utlöste det hela var rapporten att en lokal facklig företrädare blivit av med sina uppdrag med värdegrundshänvisningen allas lika värde. Naturligtvis var han medlem av det i närmaste paria förklarade partiet SD.
Debatt-rävarna var inte sena att haka på. Det var bla bla och bli bli. Jag som sett i praktiken hur detta tillämpats hade inte svårt att hålla mig för skratt ett dystert,ihåligt skratt tyst för mig själv. Nu skall det hela tydligen dras inför rätten som får ytterligare en delikat sak att grunna över. Men jag blir allt mer förvånad över människors drivkrafter samtidigt i en annan del av staden skjuts en troligen en yngling till döds över en knarkrelaterad skuld. Statistiken är ganska tydlig på denna risk. Eller som Stefan Löven brukade säga det är bara käbbel.

Så käbbla på ni bara medan ert dyrbara liv rinner ut i sanden.
Eller moster en gång raljerande sa principiper (obs det medvetet stavat så)




Övriga genrer (Kåseri) av Sören Turesson VIP
Läst 97 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-01-26 21:39



Bookmark and Share


  Sören Turesson VIP
du är alltför vänlig
2022-02-07

    ej medlem längre
Debatten tycks fortsätta, domstolen har ju inte yttrat sig ännu.
2022-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP