Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Själens vandringsstav

En vandringsstav för själen är havannan,
högaktad utav Churchill, Castro, Freud.
Jag vandrar med den stadigt till en annan
planet som transförsatt utav en nåjd.
Här växer tobaken i stadens parker
och punktskattsivraren är död och fälld.
Storrökarna har blivit världsmonarker
och främlingar erbjuder alltid eld.

Jag vaknar upp och märker då att stumpen
har brunnit ut och askan blivit jord.
Tre meter bort står någon med en trumpen
grimas och skriker åthutande ord:
"Är herrn måhända utan vett och sans?
Ta du din cancer någon annanstans!"




Bunden vers (Sonett) av Arenaramus
Läst 139 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-01-27 09:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Arenaramus
Arenaramus