Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Allt mellan science fiction och andlighet, via detektivarbete eller drömpsykologi. Bland dem jag hunnit se, givetvis mitt personligt färgade urval av favoriter.... (kommer snart fler 22-listor för andra, mer konkreta filmkategorier)


22 Filmer från 2000-talet : mest Spirituella Mysterierna

 

 
1
MULHOLLAND DRIVE
David Lynch
 
2
ETERNAL SUNSHINE OF THE SPOTLESS MIND
Michel Gondry & Charlie Kaufman
 
3
CUBE 2 : HYPERCUBE
Andrzej Sekula
 
4
DEN BRYSOMME MANNEN
Jens Lien
 
5
WAKING LIFE
(Lucid dreaming, genom Rotoskopi)
Richard Linklater

6
STORM
Björn Stein & Måns Mårlind
 
7
SPIRITED AWAY
Hayao Miyazaki
 
8
PROMETHEUS
Ridley Scott
 
9
INCEPTION
Christopher Nolan
 
10
THE GRAND BUDAPEST HOTEL
Wes Anderson
baserad på Stefan Zweig
 
11
HUGO CABRET
Martin Scorsese
baserad på Brian Selznick
 
12
THE IMAGINARIUM OF DR. PARNASSUS
Terry Gilliam
 
13
R-POINT
Su-chang Kong
 
14
MINORITY REPORT
Steven Spielberg
baserad på Philip K Dick
 
15
MEMENTO
Christopher Nolan
 
16
EX_MACHINA
Alex Garland
 
17
TRAVELERS AND MAGICIANS
Khyentze Norbu
 
18
SAMSARA
Pan Nalin
 
19
SHUTTER
Banjong Pisanthanakun, Parkpoom Wongpoom
 
20
CACHÉ
Michael Haneke
 
21
VANILLA SKY
Cameron Crowe
 
22
LOOPER
Rian Johnson
 
 
 
 
 
 
 



Övriga genrer av TrollTörnTrappan VIP
Läst 112 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-01-29 01:39



Bookmark and Share


  Nanna X
Tack för tips! Jag ser ju inte så mycket film men nu blev jag lite sugen, genren tilltalar mig.
2022-01-29
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP