Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gayathri


Alltings centrum
är en skymt av ljus
i en droppe dagg
från ett granbarr högt upp,
och evigheten
är tiden det tar droppen
att falla
ner i mossan

Ett ögonblick
är tidsspannet
mellan den sista neandertalarens
sista suck
och din hastiga blick
på armbandsuret
när du stiger in i tunnelbanevagnen

Kosmos storlek
försvinner i din farmors fingerborg

Skapelsen är ett hjälplöst skratt
över Medelhavet

Gud är någons sista tanke

Orden jag präntar
är tillflykter
för vilda tankar

Vilda tankar
är glimmande galaxers
jagade gnistor;
grundämnenas omedvetna vilja
utspydd ur exploderande novor

Ligg lågt
längs andningen från Echampti Gayathris
vinande veena
när Chinna Prasad driver sin terränggående tabla
nerför den nakna känslans äntlighet




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 71 gånger
Publicerad 2022-01-29 10:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP