Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minnas

Kanske kan vi bara minnas
hur fågelvingar svepte himlen
i vemodssång
hur vinden smög som en katt i gräset
som glödde av kvällens lågor.
Skymning sörjer dag.
Natt försöker blunda och gömma
tusen tindrande minnen.

Vi navigerar efter minnets stjärnbilder
och den stora smärtans
svepande fyrljus.




Fri vers av Rafmagn VIP
Läst 155 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2022-01-29 21:09



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Målande vacker är din dikt - speciellt: "Skymning sörjer dag." Tack för denna goda upplevelse!
2022-02-01

  Cikoria Blå VIP
Den tycker jag om.
Riktigt bra komponerat.
2022-02-01

  KattenKin VIP
Vackert. Dikten får mig att tänka på min vän som drabbades av alzheimer, samtidigt som jag kan tolka in tiden som pausat liv och som gör att vi alla lite till mans fått leva på minnen istället för arkiverad nutid/allmän depression.
Jag sparar den.
2022-01-29

  Ulf Carlsson VIP
Vissa minnen bär en vemodig stämning, fint fångad här i vackert bildspråk och komprimerad form.
Tempusbytet samlar ihop då och nu.
2022-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Rafmagn
Rafmagn VIP