Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vargarna stannar i steget


33 minus ute

Sovsäcken mitt luftskepp inomhus,
lågt över förhandenvarandet

Besvärligt hålla reda på alla fataliteter

Katten är kapten
på Stora Drömskeppet;
nya historier varje natt, morrhårade, klornade;
varje dag ett upp och hoppa;
matskålsanbefallning!

Året vänder sig sakta

Jag knäpps och framförs

Snö blåser av granarna,
högresta
i förändringens vindar,
som soldaterna vid Stalingrad

Förväntade livslängder krumma,
böjda åt annat håll,
krypande för övermakten

Jag ligger utsträckt på januariska

Jehova vacklar förbi
på stegjärn,
dement,
mumlande sin dementi

Demagogerna lämnas där de står,
kortslutna
i introverta städer,
blinda i ljuset

Songs of Love & Hate
läcker ut
ur boningshuset vid världens slut

Vargarna stannar i steget, lyssnar,
frost i pälsarna




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 71 gånger
Publicerad 2022-01-30 17:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP