Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det tog mig nästan ett liv att våga släppa dogmernas gud, felsökaren, den upprörde och förnärmade översittaren. När jag sa, "kan vi börja om som om vi aldrig setts, för det har vi ju ärligt talat inte ...", hände något oväntat ...


Är Gud religion? (utdrag ur två texter)

Min gamla religion

... du vet så väl vad jag behöver
men gömmer dig i mörka natten.

Du finns till i varje andetag,
i mina tankar bygger du bo,
om du så stjäl vareviga dag,
kommer jag aldrig att sluta tro.

----------------------------------------------------------
Vår nya relation

Solen går sakta upp och målar muren i guld.
Kidrondalen ligger ännu i grå halvdager.
Lättad och fri är jag, fri från all skuld,
du har skalat bort den lager efter lager.




Bunden vers (Rim) av Ulf Lundin VIP
Läst 87 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-01-30 23:38



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Gud är religion.
"Gud" är inte religion!
2022-01-31

    Sefarge VIP
Ack så skönt (med skrivelsen)
Konsten att bara ta emot
utan skuld o ytterligare
bevisföring om det
"Heligas" existens
;)




2022-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP