Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svensktoppssångare


Ur huvudets front
skar de skåror
ur vilka jag kikar;
drar slutsatser
grundade på ett tunt spektrum ljus

Hål hackade de
i huvudets bägge flanker,
i vilka jag tjuvlyssnar;
gör antaganden
på ett begränsat set våglängder

Två snäva pipor
borrade de upp
i ansiktet,
genom vilka feromoner stiger
som skänker ledtrådar,
helt insignifikanta
jämsides med en hunds

En stor kavitet öppnade de
i anletets öppna spegel
där grundsmakerna tar kontakt;
sött, bittert, surt, salt;
förser mig med ytterligare ett grepp
på omvärlden


och de svepte mig
i en hudkostym
utrustad med känsla för tryck
och temperatur
så jag kan undvika
och närma mig

De anförtrodde mig
ett lätt mekaniskt maskineri
för rörelse,
tekniskt avancerat,
så jag kan förändra världen
och skaffa mig vänner

Grubbel, kalkylerande
och identitet
kom som överraskningar
för dem;
blev för mycket för dem,
så de sjappade brått

Nu flåsar vi
och gör avkomma,
går till tings

och blir svensktoppssångare




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 76 gånger
Publicerad 2022-01-31 15:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP