Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Raga Bageshwari (svenska)


Somligt kommer naturligt:
äta, sova
och till slut dö

Åren är såriga,
ser tillbaka mot mig
med plågade uttryck

När ska han ge sig?

Jag bytte min blåa pennvässare
mot en grön;
känns som en förbättring

Jag gör morgonnoteringar
om kaffesmuttande

Som regel dricker jag två muggar
i sängen
när jag läser och skriver

Första klunken känns svart
och rökig;
rinner ner med lite övertalning,
men med denna väl nere
står fler i ivrig kö
och måste hållas an något
för att koffeinet ska starta upp
tankemaskinen,
uppkopplad på ordapparaten;
energin flödade som en djupskogsbäck
ur den vassa Faber Castellspetsen
i en skog av vinglande, svårtydd text

Andra och sista muggen är mer mogen,
bakåtlutad, övervägande,
mer medveten om andningen
och den kardiovaskulära rodeo
som håller liv och momentum
automatiska,
förebärande mig
på gamlingarnas Dramatiska Teater
med lite elak och odräglig poesi

Plötslig tö

Tung våt snö från tallarna
bullrande ner på taket;
huset vibrerande,
och snön rasar vidare från taket,
fåglarna lyfter i alla riktningar
från fågelmatningen

Hariprasad Chaurasia tillåts stort utrymme
med Raga Bageshwari
i stora rummet på bottenvåningen
medan jag skyndar ut en mikrofon
på främre verandan
för att spela in den ojämna slagverksensemblen
i det nervöst droppande smältvattnet
på plåttaket




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 85 gånger
Publicerad 2022-01-31 16:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP