Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta är en portugisisk klassisk fado sjungen av Amália Rodrigues. Uppdaterad till en till originalet mer trogen översättning 8/3 2023.


Måsen (Gaivota)

[Vers 1]
Om en mås kom flygande
över Lissabons himmel
så vore det en skön bild
men i mitt inre faller blicken
på en vinge som inte flyger
försmäktande faller måsen i havet

[Refräng 1]
O ett sådant perfekt hjärta
som slår i mitt bröst
min kärlek ligger i din hand
den hand där det passar
mitt perfekta hjärta

[Vers 2]
Om en portugisisk sjöman
hade färdats över de sju haven
skulle han då bli den första
att berätta för mig vad han fann
och avsluta med en klar blick
som landar i mina väntande ögon?

[Refräng 1]
O ett sådant perfekt hjärta
som slår i mitt bröst
min kärlek ligger i din hand
den hand där det passar
mitt perfekta hjärta

[Vers 3]
När jag säger farväl till livet
kommer alla himlens fåglar
och jag ser in i deras ögon
då minns jag ditt sista ögonkast
som bara du kunde skänka
som var min första

[Refräng 2]
O ett sådant perfekt hjärta
som dör i mitt bröst
min kärlek ligger i din hand
den hand där helt perfekt
mitt hjärta slog

[Avslut]
min kärlek ligger i din hand
den hand där helt perfekt
mitt hjärta slog

* * *

Gaivota

[Verso 1]
Se uma gaivota viesse
Trazer-me o céu de lisboa
No desenho que fizesse
Nesse céu onde o olhar
É uma asa que não voa
Esmorece e cai no mar

[Refrão]
Que perfeito coração
No meu peito bateria
Meu amor na tua mão
Nessa mão onde cabia
Perfeito o meu coração

[Verso 2]
Se um português marinheiro
Dos sete mares andarilho
Fosse quem sabe o primeiro
A contar-me o que inventasse
Se um olhar de novo brilho
No meu olhar se enlaçasse

[Refrão]
Que perfeito coração
No meu peito bateria
Meu amor na tua mão
Nessa mão onde cabia
Perfeito o meu coração

[Verso 3]
Se ao dizer adeus à vida
As aves todas do céu
Me dessem na despedida
O teu olhar derradeiro
Esse olhar que era só teu
Amor que foste o primeiro

[Refrão]
Que perfeito coração
Morreria no meu peito
Meu amor na tua mão
Nessa mão onde perfeito
Bateu o meu coração

[Outro]
Meu amor na tua mão
Nessa amor onde perfeito
Bateu o meu coração




Övriga genrer (Översättning) av Bengt H VIP
Läst 132 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-02-01 09:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bengt H
Bengt H VIP